Marieke Schreuder Praktijk voor Counselling

Begeleiding rondom zwangerschap/ouderschap

Ouderbegeleiding / Opvoedingsondersteuning

Het ouderschap kan heel leuk zijn maar het kan je ook met de nodige uitdagingen confronteren. Je kunt vragen hebben zoals:

– Hoe kan ik mijn kind het beste ondersteunen?
– Hoe kan ik het contact met mijn kind verbeteren?
– Hoe stel ik grenzen?
– Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de sfeer in ons gezin positiever wordt?
– Hoe kan ik ruimte voor mezelf creëren?
– Hoe ga ik om met gevoelens van onmacht, schuld, boosheid en verdriet?
– Hoe geef ik mijn eigen jeugdervaringen een plaats?
– Hoe kan ik als ouder sterker in mijn schoenen staan?

Bij al deze vragen kan ik je ondersteuning bieden. We kijken eerst samen wat er aan de hand is. Wat zijn je kwaliteiten, wat werkt al in de goede richting en wat zou je anders willen? Hoe kun je dat voor elkaar krijgen? Individuele begeleiding, gezinscounselling en observatie thuis behoren tot de mogelijkheden.

Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen. Neem nu vrijblijvend contact op, klik hier.


Begeleiding rondom zwangerschap

Als je zwanger bent, kan er veel op je afkomen. Het is een spannende tijd waarin ook veel emoties kunnen spelen. Je kunt je zorgen maken, onzeker zijn en je gespannen of angstig voelen over de bevalling. Zwangerschap is vaak een periode van bezinning en kan daarmee een mogelijkheid zijn om meer bewustwording over jezelf en je leven te creëren.
Ik kan je in dit proces ondersteunen. Doel is dat je je eigen kracht kunt ervaren en in vertrouwen de komst van je kindje tegemoet kunt zien.

Ook na de bevalling kan er veel op je afkomen. Je kunt een wirwar van emoties ervaren en je kunt je onzeker voelen als kersverse moeder. Jij en je eventuele partner zijn ineens niet meer alleen elkaars geliefden maar zijn ook ouders van jullie kindje. Het kost soms tijd om hierin te groeien. Soms blijkt de roze wolk zelfs helemaal niet zo roze te zijn.

Ik kan je o.a. begeleiden in het omgaan met emoties, onzekerheden, veranderde rollen en bij het stellen van grenzen.

Mocht je een traumatische bevalling of een miskraam hebben gehad, dan kan ik je ondersteunen in de verwerking.

Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen. Neem nu vrijblijvend contact op, klik hier.


Doula begeleiding*

Een doula is een zwangerschaps-/bevallingscoach. In de zwangerschap kan ik als doula jou (en je eventuele partner) ondersteunen zodat je je goed op de komst van je kindje kunt voorbereiden. We kijken samen naar
welke keuzes je kunt maken, wat je verwachtingen zijn en hoe je je wensen vast kunt leggen in de vorm van een geboorteplan. Ook geef ik informatie over het geboorteproces. Daarnaast bespreken we dingen die op dat moment aan de orde zijn voor jou/jullie, zoals: eventuele angsten, onzekerheden, hoe je tegen het ouderschap aankijkt, hoe je de zwangerschap beleeft enz. Ook onderzoeken we hoe jij je het beste kunt ontspannen en hoe je dat in kunt
zetten tijdens de bevalling. Doel is dat je in je eigen kracht staat en het geboorteproces met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Mocht je dat willen, dan kan ik eventueel tijdens de bevalling aanwezig zijn en je emotionele en praktische steun bieden. Zo kan ik massages geven, ontspanningsoefeningen met je doen en samen met jou je wensen en behoeften van dat moment in de gaten houden.
In de regio Nijmegen werk ik met verschillende doula’s samen en maken we gebruik van een back-up systeem.

Ook postpartum, na de bevalling, kan ik je ondersteunen. Mocht ik bij je bevalling aanwezig zijn geweest, dan kunnen we de bevalling nog eens samen nabespreken. Eventueel kan ik een geboorteverslag voor je maken.
Als kersverse moeder kan er veel op je af komen. Ik kan je o.a. begeleiden in het omgaan met emoties, onzekerheden, veranderde rollen en bij het stellen van grenzen.

Als doula kom ik in principe bij jou/jullie thuis. Consulten in mijn praktijk zijn eventueel ook mogelijk. Neem gerust contact op voor meer informatie.

* Op dit moment heb ik geen ruimte voor doula-begeleiding tijdens de bevalling. Begeleiding in de zwangerschap en na de bevalling is echter wel mogelijk.

Neem nu vrijblijvend contact op
klik hier