Marieke Schreuder Praktijk voor Counselling

Over Marieke Schreuder

Ik ben Marieke. Ik studeerde Duitse taal- en letterkunde aan de universiteit. Heel interessant vond ik het, maar ik vroeg me steeds vaker af: is dit nou écht wat ik wil? Doe ik dit omdat dit van me verwacht wordt? Stel: ik ben 80 jaar en ik kijk terug op mijn werkende leven….wat wil ik dan gedaan hebben? Ik realiseerde me iets heel belangrijks: dit is het moment om de regie te pakken! Waar ging mijn hart sneller van kloppen?

Ik besloot om een erkende opleiding tot (stress)counsellor te doen en in 2009 heb ik mijn eigen praktijk in Nijmegen opgezet. Omdat leren en ontwikkelen belangrijk voor me zijn, school ik mezelf steeds bij. Zo heb ik bijvoorbeeld extra scholing gedaan op het gebied van systemisch werken, oplossingsgericht werken, transactionele analyse, mindfulness, Geweldloze Communicatie (grondlegger Marshall B Rosenberg) en freestyle counsellen en coachen.

Intussen werd ik moeder van twee prachtige kinderen. Mijn eerste bevalling was behoorlijk heftig. De tweede bevalling werd daarentegen een prachtige ervaring. Dit bracht me ertoe me om een training tot doula (zwangerschaps-/bevallingscoach) te gaan doen! Ik wilde vrouwen helpen om zelf de kapitein op hun schip te worden. Ik wilde hen bijstaan tijdens een mooie, maar soms ook moeilijke en heftige periode in hun leven.

Hoewel het ouderschap veel voldoening geeft, merk ik ook dat het je leven behoorlijk verandert. Want hoe houd je de sfeer positief? Hoe stel je grenzen? Hoe zorg je voor een balans tussen tijd voor jezelf en tijd voor je gezin? De zoektocht naar deze antwoorden inspireerde me om andere ouders te helpen om hun eigen antwoorden op deze, en andere vragen te vinden.

En toen kwam Geweldloze Communicatie (grondlegger Marshall B. Rosenberg) op mijn pad…. Het wordt ook wel verbindende communicatie genoemd. Het raakt me op een diep niveau omdat ik zie wat het me oplevert: ik luister nu veel beter naar mezelf en mijn relaties met anderen zijn verbeterd omdat de communicatie effectiever verloopt! Dit is wat ik ook graag aan anderen wil leren.

Vanuit mijn wens om bij te dragen aan meer verbinding tussen mensen, was de stap naar het onderwijs snel gezet. Inmiddels heb ik al verschillende leerlingen en leraren persoonlijk begeleid en heb ik diverse trainingen verzorgd op scholen. Ook ben ik afgestudeerd als toegepast psycholoog met de specialisatie ontwikkeling & onderwijs.

Je ziet: ik vind mijn eigen (professionele) ontwikkeling belangrijk. De kennis en vaardigheden doe ik echter niet alleen tijdens het studeren op. Een flinke dosis levenservaring helpt mij daarbij.

Naast het begleiden van mensen geef ik nu ook steeds meer ruimte aan een andere passie van mij: namelijk het schrijverschap. Zowel door het beleiden van mensen als door mijn schrijfsels wil ik anderen inspireren dichter bij hun ware zelf te komen en de schoonheid van zichzelf en het leven te ervaren (zie: www.rosegirl.blog)

Je wilt weten wat ik voor jouw ontwikkeling kan betekenen? Neem dan nu contact op. Ontdek je eigen kracht en sta versteld van jezelf!

 

Wil je weten wat ik allemaal aanbied? Klik hier.

Benieuwd naar hoe anderen mijn begeleiding ervaren? Klik hier.

IMG_9881